Annons


Solstolskaoset sista fredagen


Det här kommer vara det blogginlägg med flest mörka bilder jag någonsin publicerat tror jag.

I tidigare blogginlägg skrev jag om solstolskaoset här i Dominikanska Republiken, och hur pensionärerna går upp kl 6.00 på morgonen för att paxa solstolar vid poolen och på stranden.
Solen har inte ens gått upp kl 6.00 här!

Annons

En hel vecka tog det för mig här att inse att det var innan solen gått upp som man behövde paxa platser runt poolen för att slippa ligga halvt utanför poolområdet i en gångväg ned mot stranden som alla gick förbi.
Att ens få plats på hotellområdet..

image

Ser ni mannen som sitter och halvsover vid barnvagnen precis utanför gymmet som lyser upp bilden?
Jag förstår honom, att han sitter och halvsover.
Hans fru står lite längre bort och slänger ut handdukar på några solstolar så att dom har grymma platser under dagen.

Andra veckan här vaknade jag i sömnen kl 1 på natten och trodde klockan var 6 på morgonen och sprang ned till poolen och tog dom bästa platserna området kan erbjuda.
Snacka om att man är på hugget om man tar stolar mitt i natten halvt i sömnen. Haha!
Efter den dagen trodde jag att jag var nöjd och inte behövde paxa platser fler gånger den här resan, men nu har vi bara 2 dagar kvar här och jag ångrade mig helt enkelt. Jag vill ha bra platser dom sista dagarna! Haha!

image

Den här familjen kommer ha en helt fantastisk dag på första parkett direkt i anslutning till poolen med både bord och parasoll som dom dessutom redan har fällt upp för att vara extra förberedda när solen VÄL GÅR UPP!

Nu är klockan 7 på morgonen här och jag var faktiskt uppe för 1 timme sedan och tog mina favoritplatser vid poolen och passade på att ta alla bilder som bevis.

Idag kändes det varken pinsamt eller jobbigt att gå ned och vara den yngsta paxaren, dvs den enda under 60 år, fast att det var ovanligt många pensionärer vid poolen idag som alla stirrade ut mig.
Men jag kände mig stark.
Det kändes som jag hade svenska folket vid min sida efter förra blogginlägget om solstolskaoset som råder här.
Ni stöttade mig hemifrån. Tack!

image

Den här familjen med dom två uppfällda parasollerna har valt plats med omsorg mitt emellan barnpoolen och stora poolen, precis bredvid poolbaren och ett tuggummikast från lunchbuffén.
Man märker att dom här är rutinerade. Vilka proffs!


Laddar