Annons


Recept tzatziki


Ingredienser:
250 g naturell kvarg
0,5 riven eller finhackad gurka
1 vitlöksklyfta
Lite saft från en ekologisk citron
Citronpeppar
Olivolja

Gör så här:
Häll all kvarg i en bunke.
Blanda ned den rivna gurkan i kvargen utan att pressa ur all vätska ur den.
Pressa vitlöksklyftan och blanda ned i kvargen.
Pressa ur lite saft ur en citron.
Krydda med citronpeppar och rör om. Smaka av tills du är nöjd.

Annons

Häll upp tzatzikin i en fin skål och ringla över lite olivolja på toppen.
Toppa med en fin kalamataoliv och strö över lite torkad oregano, basilika eller timjan både för smakens och syns skull.
Servera och njut till en god maträtt eller som en dipp till precis vad som helst.

Det fantastiska med att göra tzatziki på naturell kvarg är att man inte behöver rinna av gurkan u sjuhundraelva år på 13 omgångar hushållspapper innan.
Kvargen är så torr i sig, så den blöta gurkan gör hela konsistensen precis som yoghurt.

image

image

(0)





Laddar