Annons


Paradise Island i Dominikanska Republiken


Idag har vi haft en helt fantastisk heldag på sjön.
Först blev vi hämtade utanför hotellet tidigt på morgonen med en liten buss som tog oss ut till Dominikanernas paradis, som dom själva kallade det, som dom inte visar några turister.

Annons

image

Vattnet där var genomskinligt och stranden lyste med sin ljusa sand.
Skön strandmusik spelades och alla skrattade och var glada på stranden, precis som man alltid drömmer om och önskar sig när man tänker på Karibien.

image

image

Efter en kort stund backade en katamaran in mot stranden som vi fick kliva på, där det serverades så mycket färsk frukt som vi orkade äta, drinkar, mat, det spelades härlig reggea ur högtalarna och vi gled fram på det näst intill genomskinliga ljusblå havet med solen stekandes mot våra axlar.

Efter ca 30 min stannade vi på ett grund där vi fick bada och dricka champagne.

image

Runt om oss ser ni att vattnet är mörkare, det är för att det är 500 m djupt där och faktiskt kan dyka upp hajar där.

Efter en stund åkte vi vidare till Paradise Island som är en liten mini-ö mitt ute i havet utanför Dominikanska Republiken, ganska nära Haiti.

Där hängde vi i ca 1 timme och badade, åt ännu mer färsk frukt, snorklade, fotade och bara låg och solade på den vita sanden med vågorna som svepte över våra fötter och ben.

image

image

Paradise Island ser ni här bakom mig och Karl. Det är hela ön. Ni ser även en bild på ön längst upp i blogginlägget.

Livet… Det här är livet.

Efter det åkte vi till en liten mysig restaurang som låg precis vid strandkanten på en lång vit strand på fastlandet, där vi serverades grillad hummer och massa annan god mat.

På väg hem därifrån kom bussen och hämtades oss, och vi stannade på ett ställe sen som visade hur dom rullar och tillverkar dominikanska cigarrer och deras egen alkohol Mama Juana.

Vilken dag vi har haft!
Jag är supernöjd och kommer helt klart minnas den här dagen i resten av mitt liv!

image


Laddar