Ingen matlåda att behöva diska efteråt, och allt är 100% klart till dagens frukost/mellanmål.
Ingredienser:
250-500 g naturell kvarg
Valfritt sötningsmedel som Stevia, honung, agavesirap, Walderfarms sirap eller vad man nu gillar.
Frysta hallon.
Gröna kärnfria vindruvor.
Gör så här (förberedelser hemma):
Öppna kvargburken och häll ned ditt valfria sötningsmedel.
Rör om ordentligt.
Ta ut ca 1 mtsk kvarg ur burken så att du får plats med dina hallon och vindruvor, och jämna ut kvargen i burken så att ytan är jämn och fin.
Häll över frysta hallon i burken och lägg i några färska kärnfria vindruvor.
Lägg på locket till kvargburken igen och du är redo att fånga dagen med en grym frukost eller 1-2 grymma mellanmål.
Dom frysta hallonen kommer smälta och ge ifrån sig en rosa hallonsaft som smaksätter kvargen otroligt gott.
OBS! Förvara burken i kylskåp under dagen, hallonen kommer smälta i burken ändå.
Är du liten i maten blir en 500 g kvarg med hallon och vindruvor 2 grymma mål för dig som både frukost och ett mellanmål, eller kanske som mellanmål nr 1 innan lunch och mellanmål nr 2 innan middagen.
Jag är allt ifrån liten i maten och åt min 500 g kvarg med saftigs hallon och vindruvor i ett svep i solen utanför jobbet i väntan på nästa kund.
Okej, jag var kanske lite mätt i slutet av burken… Men jag kunde inte sluta äta för det var så gott!
Billigt, smidigt, mättande, saftigt och gott!