Annons


Naturell eller smaksatt kvarg?


Jag tänkte reda ut det här med naturell och smaksatt kvarg.

Självklart är dom smaksatta kvargerna väldigt goda, och ger känslan av att livet leker en aning när man kan börja morgonen med en skål len, mjuk och saftig vaniljkvarg som är mycket proteinrik, toppat med söta blåbär som är fulla av antioxidanter.
”Hur svårt kan det vara att leva nyttigt, liksom?” 

Annons

Varför välja torr och sträv naturell kvarg när man kan välja len och mjuk smaksatt?

Den stora punkten här är bara att den smaksatta kvargen är så fruktansvärt fullproppad med socker.

Lindahls 500 g kvarg är själv den jag köper. Den naturella så klart.
Jag var nära på att köpa Lindahls blåbärs-kvarg en gång, men vände (av vana) på burken och såg innehållsförteckningen som fick mig att spärra upp ögonen som om jag sett ett spöke.

Annons

Lindahls smaksatta kvarg innehåller 76 g socker per burk.
76 g socker är 25 sockerbitar! Och det äter folk till frukost, lunch, mellis, som ett nyttigt alternativt till efterrätter, ”istället för godis” och som återhämtning efter träningen.

Socker är den största orsaken till varför människan är överviktig, i kombination till en mycket liten aktiv livsstil.
(Sen har vi sjukdomar som orsakas av socker, samt orsaken till en mycket ojämn blodsockernivå, blodsockerfall, sockersug osv.)

Dom smaksatta kvargerna borde INTE få gå under beteckningen nyttig.

Annons

Det är superenkelt att göra den naturella kvargen mycket len och god om man tycker att den är för torr, och om man verkligen vill ha en smaksatt.
Tillsätt lite vatten och rör om så blir den mjuk och len på en gång, eller tillsätt lite frysta bär som får stå en stund och smälta så dom blir saftiga och ger smak åt kvargen. Eller ät den som den är med lite valnötter eller skivad frukt. Supergott!

Eller varför inte lyxa till det och göra fräsch sorbet-glass: Mixa lika delar naturell kvarg och frysta bär. Voila. God och nyttig glass.

Lindahls naturella kvarg 500 g.

Annons

2416281

Lindahls har kommit med tre smaker som säljes i 150 g-förpackningar.
Det är dom enda smaksatta kvargerna jag äter då dom innehåller mycket lite socker.
Dom finns i smakerna hallon, citron-lime och persika-passion.

2416269

Lindahls smaksatta kvarger, 500 g är riktiga sockerbomber…

2416268

En burk Lindahls 500 g smaksatt kvarg innehåller lika myket socker som:

2 burkar 33 cl Coca Cola + 6 cl Coca Cola…

2416280

14 chokladbitar ur en Aladdin-ask…

2416283

Eller.131 g Marabou choklad, dvs om du skulle äta upp 65 % av en 200 g chokladkaka. (Nästan 3/4-delar)…

2416309

Skulle du äta det til frukost, lunch, mellanmål, som ett nyttigt alternativ till efterrätt, ”istället för godis” eller som återhämtning efter träningen?

Tänk efter före nästa gång du köper kvarg.

(0)





Laddar