Annons


Hemmagjorda nyttigare semlor


Snart är fettisdagen här, och då gör jag mina egna semlor så här:

Ingredienser (bullarna):
250 gram lätt kvarg
1 dl havregryn, mal till fint mjöl i mixer
0,5 dl dinkelmjöl
0,5 dl proteinpulver vanilj – (Det går att använda mer dinkelmjöl istället för proteinpulver om man vill, men då blir det mindre protein i bullarna)
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
2 msk sötnining tex stevia eller agavesirap

Annons

Ingredienser (mandelmassan):
30 gram mandelmjöl (ca 0,5 dl)
1 msk stevia eller agavesirap
1 msk mjölk

Ingredienser (grädden):
2 äggvitor
1 dl vanilj kvarg
Lite stevia eller agave om man vill

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till bullsmeten och forma till två stycken runda bollar.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20-25 min.

Mandelmassan:
Blanda alla ingredienser till mandelmassan i en skål.

Grädden:
Vispa äggvitorna hårt till ett formbart skum.
Blanda försiktigt ner lite vaniljkvarg i taget i skummet.

Ta ut bullarna ur ugnen och skär dom så dom får ett lock och en underdel.
Gröp ur lite bröd ur underdelen ur båda bullarna som du blandar med mandelmassan.
Lägg i mandelmassan i hålet i underdelen.
Klicka sedan i grädden.

På med locket och du har nu en fantastiskt god och lite nyttigare samla att både bjuda på och njuta av på fettisdagen.






Laddar