Annons


EM vid Franska Rivieran


Tänk att åka till ett annat land med många många andra landsmän för att heja fram ditt landslag i fotbolls-EM.
Det gjorde jag, Karl, Johan och Nicole när vi åkte ned till Nice vid Franska Rivieran för att heja fram Sverige mot Belgien.

Annons

Tyvärr gick vi därifrån med förlust som skedde när Belgien gjorde mål i slutet av matchen.

Men – Vilken upplevelse det var att åka ned till Frankrike och till en stad som var fullt pyntad med svenska färger och med svenskar som hade invaderat staden med skratt och glada hejarramsor.

God mat och dryck, den största och godaste croissanten jag ätit i mitt liv, sol och bad på stranden som uppvärmning på matchdagen, spänning innan matchstarten och hesa stämmor efter allt sjungande för vårt svenska landslag efteråt.

Sen lärde vi oss en mycket rolig sak..
Som känt pratar inte fransmännen engelska. Ett dugg. Dom vägrar. Dom pratar endast franska. Utan att genstikulera med händer och kroppsspråk så man förstår ett smack.
Men – Så fort jag struntade i engelskan och svarade på svenska mjuknade dom upp. Dom blev ödmjuka och vi pratade vårt hemspråk båda två men med ett mål att försöka hjälpa varandra oavsett om det handlade om att fråga efter vägen, beställa mat eller betala för bussen som skulle ta oss till fotbollsarenan.
Den ni!

Tack Frankrike och Nice för 3 fantastiska dagar!

image

image

image

image

image

image


Laddar