Annons


Bounty-bollar rullade i choklad


Hemmagjorda Bounty-bollar rullade i choklad.

Ingredienser bollarna:
2,5 dl kokosflingor
3 matskedar chiafrön
1 dl äggvita
1 matskedar Stevia sötningsströ

Ingredienser till chokladen:
3 mtsk kokosfett
3 mtsk Stevia strö
2 mtsk kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl keso
2 tsk jordnötssmör

Annons

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll ner alla ingredienser i en skål och mixa till en smet med en stavmixer.
Rulla till 10 st bollar.
Lägg bollarna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10-12 min, tills bollarna börjar få en gyllenbrun yta.

När Bounty-bollarna gräddas i ugnen kan man förbereda chokladen som dom ska rullas i när dom är klara.

Gör chokladen så här:
Häll ner alla ingredienser i en kastrull och värm på svag värme.
Det ska inte koka, endast värmas.
Rör om med en sked så att keso-klumparna smälter och blir en jämn fin smet.
Sänk värmen till lägsta värmen för att hålla chokladen mjuk.

När bounty-bollarna är klara i ugnen, lägg ner en boll i taget i kastrullen och rulla den i chokladen med hjälp av en sked.
Chokladen är lite seg så man får eventuellt ”klappa” på chokladen runt bollarna.
Ta upp bollen ur chokladen med matskeden och lägg på en tallrik med bakplåtspapper. Tryck försiktigt på chokladen runt bounty-bollen så att chokladen ligger jämnt och fint runt.

Dom går utmärkt att äta direkt!

image

image

image






Laddar