Annons


Ugns-proteinbananpannkaka


Om man döper en maträtt med världens längsta namn så är den helt klart värd att prova.
Speciellt när ordet ”protein” finns med i namnet, då är det bara att ställa sig vid spisen direkt!

Annons

Så här blev resultatet efter att min pojkvän fick fria tyglar i köket och skulle överraska mig med en ”god och mysig middag”.

När andra pojkvänner steker en halvblodig entrecote och slevar upp en enorm klick bearnaisesås som dödar och förstör hela maträtten, så hittade min pojkvän på ett eget recept på en ugnspannkaka som han på rak arm döpte till Ugns-proteinbananpannkaka.

Och det blev svingott!
4 stora portioner slank utan problem ned i våra magar.
Prottmätt gav jag honom en high five och sa: Bra! Rakt in i biceps. Tusen tack älskling!

Sen kollade vi på den 3:e av 4:e senaste Falk-filmen med uppknäppta jeans i soffan. (Fy fan vad bra den filmen var!)

Ingredienser:

3 st bananer
2,5 dl äggvita (finns att köpa på dunk)
2 ägg
3 mtsk kokosflingor
En nypa havssalt
Ekologikt kokosfett (ej kokosolja) att smörja plåten med
Ekologiska blåbär, hallon och/eller jordgubbar att servera med.
Valfritt: Kvarg-grädde. (250 g naturell kvarg blandat med några droppar Stevia och 0,5 tsk vaniljpulver.)

Gör så här:

Skär ned bananerna i en bunke.
Häll äggvitan i bunken.
Kläck äggen och häll ned i bunken.
Mixa med en stavmixer till en jämn smet.
Tillsätt kokosflingorna och rör om.

Lägg bakplåtspapper i en ungsform och smörj bakplåtspappret med kokosfettet.
Häll ned smeten i plåten.

Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 20-30 min. (Han tog inte exakt tid).
Den ska gräddas i ugnen tills ytan blivit gyllenbrun och börjat stelna.

Servera med valfria bär och kvarg-grädde.

image

image






Laddar