Annons


Så här gör jag omelett


Blanda 2 ägg och 3-4 äggvitor med en gaffel i en skål.
Slå äggen (vispa in luft) i ca 30 sek tills äggen blir alldeles skummiga.
Krydda med en nypa salt och lite svartpeppar.

Värm upp en mindre stekpanna på medelhög värme med smör eller kokosfett (bra kokosfett smakar inget), använd ej margarin.

Annons

När stekpannan är tillräckligt varm, slå äggen lite till så att dom är som mest skummiga när du häller ned i dom i stekpannan.

Rör inte stekpannan, utan låt äggen få stelna.
När kanterna börjar bli tillagade kan du lossa dom med en stekspade och lyfta lite lätt på omeletten för att se om den har fått en hållbar botten att vända.
Om du steker på för hög värme bränns omeletten på undersidan och hinner inte tillagas på ovansidan. Ta det lugnt.

När omeletten känns stadig viker du över den dubbelt som jag gör på bilden nedan.

Servera gärna med fräscha grönsaker.

Om du vill ha fyllning i din omelett som tex rökt kalkon, tomat, paprika, spenat eller annat valfritt gott, hackar du små fina bitar och lägger i det ca 30-60 sek efter du hällt äggen i stekpannan.

image

image

image

image

image

image

image






Laddar