Annons


Li Åwalls proteinrika vanilj- och blåbärs-muffins


Bara för att jag skrev om bullar i föregående blogginlägg så tycker jag att det passar riktigt bra med att ge er mitt recept på mina proteinrika vanilj- och blåbärs-muffins.

Ingredienser:
1 dl mandelmjöl
2,5 dl havregryn (mal till mjöl i en mixer)
30 g (1 skopa) vaniljprotein (Star Nutrition Whey-80)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 mtsk sötningsströ (Stevia)
1 ägg
0,5 dl äggvita
200 g naturell kvarg
150-250 g vaniljkvarg
250 g frysta blåbär
6 st stora muffinsformar (helat amerikanska)

Annons

Gör så här:
Mal havregrynen till mjöl i en mixer.
Blanda amma ingredienser utom vaniljkvarg och blåbär i en bunke.
Blanda väl.

Klicka ut 1 matsked smet i alla 6 muffinsformar och tryck ut smeten i botten i formarna med hjälp av en till sked så det täcker alla bottnar helt.
Häll i nästan alla blåbär i alla formar. Spara ca 1 dl blåbär till topping.
Klicka i 1 matsked vaniljkvarg över alla blåbär.
Klicka i resterande muffinssmet i formarna och se till att smeten täcker fyllingen helt.
Toppa med dom sista blåbären på alla muffins.

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 14-16 min.
Ta ut muffinsarna fast att dom ser kladdiga ut och inte ser färdiggräddade ut.

image

image






Laddar