Annons


Jag är kittad med GI-mat både hemma och på jobbet nu


Jag gillar inte dieter. D-I-E-T-E-R.
Typ 5:2-dieter, LCHF, ISO-metoden etc, men GI är något jag helt enkelt accepterar, precis som kosten jag själv går efter och äter dagligen.

Men min kost kallar jag inte för diet.

Annons

Det jag själv äter är en PALEO-inspirerad kost (jag vill inte skriva ”diet”) då det är en livsstil och något naturligt för mig. Så från PALEO inspireras jag massor.
PALEO är att efterlikna kosten efter hur vi åt under miljontals år när människan levde som jägare och samlare.
Så naturligt som möjligt och så lite processat som möjligt.

Ordet diet får mig att må dåligt. Det känns bara som så mycket förbud!

Därför accepterar jag GI.
GI, Glykemisk Index, går ut på att äta regelbundet och nyttigt för att balansera blodsocker och insulinproduktion i kroppen.
Fågel, feta fiskar, färsrätter, grönsaker och kolhydrater från tex fullkornsprodukter är vanliga ingredienser.
Vitt ris, vitt bröd, pasta  och socker är något en GI-rätt undviker.

I veckan var jag förbi i GI-butiken på Sveavägen (LÄNK) då jag höll på dö av hunger och höll på äta upp mina PT-kunder. Haha!
Väl på plats fick jag otroligt fin hjälp av deras säljare Michael.
Av honom köpte jag 2 kassar (!!) med massa GI-boxar, sen beställde jag mat hem varannan vecka från dom också, för dom kör ut mat både hem till privatpersoner och även till företag. Så bra!

Innan jag åkte hem tvingade jag mig in i personalrummet i butiken för att äta en GI-box på plats. Haha! Så typiskt mig! Alltid så hungrig.
Det blev kycklingfilén med dinkel, brytbönor, tomat och örtsås för mig. Gott!

20151221_224514

20151221_224522

20151221_224532

Nu är jag kirrad med bra mat både hemma och på jobbet då jag även lämnat några boxar där.
Vill man inte micra maten går det bra att värma den i ugnen.

20151221_131626






Laddar