Annons


Grönkolschips med flingsalt


För 5 år sedan hade jag gått till ICA och köpt mig en påse chips om jag var sugen på det.
Då kunde jag släppa allt jag höll i för en påse Lantchips eller Sour cream & onion. Och sedan mått dåligt över att jag tryckt i mig hela påsen till middag.

Annons

Jag skulle aldrig vara så hård mot mig själv idag att jag inte skulle tillåta mig själv att äta något onyttigt – För tro mig, det gör jag.
Men jag vill helst slippa den sockerkick och sedan dipp som leder till illamående som man får av trycka i sig skräp.

image

Jag mår bäst av grönsaker, frukter och bär samt mängder av vatten.

Tro mig när jag säger att jag kan vara en riktig gottegris, men grejen med mig är att jag är stor i maten och äter allt på tallriken.
Så köper jag en Ben & Jerry’s-glass för att jag är sugen på lite glass, då äter jag inte bara lite grann för att mätta mitt sug. Då äter jag hela glassburken.
Samma sak med chips, som är mitt gamla favorit-gottis var att äta, då kan jag äta en hel påse.

image

Jag köper själv aldrig, eller väldigt sällan godis och sånt, men tömmer mer än gärna grönsaksdisken på så mycket färgglatt jag får plats med i min korg och framför allt hemma. Haha!

image

My kind of snacks som ersätter mina gamla flottiga (favorit) chips nu, som man kan äta huuur mycket som helst av, är grönkolschips.

Jag brukar göra grönkolschips när jag är sugen på något gott och frukt och bär inte räcker till.
Dom blir lite krispiga som chips, typ!
Och ger en fräsch lättsaltad smak som man kan gotta sig med vilken dag som helst hela veckan!

Sätt ugnen på 175-200 C, beroende på ugn.
Strö ut ekologisk grönkol på en ugnsplåt.
Ringa olivolja över.
Strö lite flingsalt över grönkolen.
In i ugnen i ca 15 min, eller tills dom fått lite färg.

image

Jag tycker om när några bitar fortfarande är lite gröna och några är bruna och krispiga.






Laddar