Annons


Chokladdoppade bountybollar


image

Ingredienser:
2 dl riven kokos
1,5 dl äggvita
1 mtsk chiafrön
2 dl laktosfri lättmjölk
1,8 dl canderel cankao
1 dl havremjöl (mixa havregryn till mjöl)
(Valfritt sötningsmedel som några droppar stevia sötningsmedel, lite vaniljsocker, agavesirap)

Annons

Bountybollarna:
Blanda försiktigt till en jämn smet i en bunke:
2 dl riven kokos
1,5 dl äggvita
1 mtsk chiafrön

Låt stå och dra i bunken i ca 15-20 min.
Rulla sedan till små bollar.
In i ugnen på 175 grader i ca 15 min. Ta ut dom direkt när bollarna börjar få färg.

Chokladen:
Rör försiktigt ned och värm upp på låg värme i kastrull:
2 dl laktosfri lättmjölk
1,8 dl canderel cankao
1 dl havremjöl (mixa havregryn till mjöl)
(Den valfria sötningen)

Rör om tills chokladen blir en tjock och fin chokladsmet. Om chokladsmeten är för tunn, tillsätt ev lite mer canderel cankao.

Ta ut bollarna ur ugnen och doppa dom i chokladen. Lägg dom på bakplåtspapper och låt stelna.

image

image

image






Laddar