Annons


Bananpannkaka med jordnötssmör och saftiga bär


Imorse gick jag upp extra tidigt och 5og mig tiden att göra mina favoritpannkakor – Mina älskade bananpannakor.

Dom åt jag med ekologiskt osaltat jordnötssmör och frysta blåbär och frysta hallon som fick stå framme en stund och tina så att dom blev alldeles saftiga.

Annons

När dom tinade och saftiga bären sen nuddade dom varma och nygräddade bananpannakorna smälte dom ännu mer och gav ifrån sig ännu mer blåbärssaft och hallonsaft.

I vanliga fall är det här min helgfrukost eftersom jag börjar jobba så tidigt på vardagarna och inte har någon aptit kl 04.45 på morgonen.

Men eftersom jag började en timme senare idag tog jag mig tiden och retade upp aptiten.

Ingredienser:
1 banan
2 ägg

Gör så här:
Skala bananen och lägg den i en skål.
Kläck ned 2 ägg med bananen.
Mosa försiktigt med en gaffel.
Stek i en stekpanna.

Tips:
Mosa inte för mycket till en fin och jämn smet utan låt det vara lite klumpigt av bananen.
Bananpannkakorna blir godast med lite klumpar i.

Häll lite av smeten i stekpannan.
Så fort smeten har slutat rinna ut på bredden i pannan häller du på lite mer smet på pannkakan så att den blir tjockare som en tjock amerikansk pannkaka.
Så fort pannkakan har fått lite färg och stekspaden kommer in under så vänder du försiktigt på den.
Stek tills andra sidan fått färg.

Den behöver inte vara genomstekt då den eftertillagas på tallriken och är som godast när den är lite kladdig och med lite goijsiga klumpar i sig.

Serveringsförslag:
Servera med dina favorittillbehör.
Bär, frukter, grädde, kvarg, jordnötssmör, sirap, frön och nötter, riven kokos, Nutella. Ja, you name it och gå loss.

image

image






Laddar