Annons


3 lager bananpannkaka


Vanilj-pannkaka, choklad-pannkaka och kokos-pannkaka toppat med jordnötssmör, blåbär och valnötter.

Ingredienser:
1 banan
1 ägg
1 äggvita
2 mtsk mjölk
Valfritt: 1 skopa (30 g) protein. (Jag använder vanilj-protein från Star Nutrition Whey-80.)

Annons

Extra tillbehör för smaksättning av bananpannkakorna:
1 tsk kakao eller Canderel Cancao.
1 tsk vaniljpulver.
1 tsk kokosflingor.

Topping/tillbehör:
Valfria tillbehör som man själv vill äta till pannkakorna.
Jag hällde Walderfarms pannkakssirap (från Gymgrossisten.com) på mina bananpannkakor, en klick ekologiskt osaltat jordnötssmör från Kung Markatta, valnötter och blåbär. Mums!

Gör så här:
Mosa bananen med en gaffel i en bunke och blanda ned ägget och äggvitan.
Tillsätt mjölken och rör försiktigt ned i smeten.
Tillsätt proteinet om du vill ha det och rör om till en jämn smet.

Dela upp smeten i 3 lika stora delar och häll ned i 3 olika skålar.

Skål 1: Blanda ned 1 tsk kakakopulvet eller Canderel Cancao till en jämn smet.

Skål 2: Blanda ned 1 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker) till en jämn smet.

Skål 3: Blanda ned 1 tsk kokosflingor till en jämn smet.

Stekning:
Stek 1 pannkaka i taget.

För att få dom lite extra tjocka som american pancakes, häll lite smet i stekpannan och stek i några sekunder, häll sedan lite mer smet på pannkakan.
Vänd pannkakan så fort den fått lite gyllenbrun färg.
Ovansidan får gärna vara lite kladdig.
Vänd pannkakan och ta upp den i stekpannan så fort den har fått en stekyta på båda sidorna.

image






Laddar